Wat is fineer hout

Fineer is de meest ultieme expressie van hout. Houtfineer is een dunne laag hout die gesneden wordt uit een stam. Het grote verschil met massief hout is dat massief hout gezaagd wordt uit een stam, hierdoor heb je meer verlies dan bij het vervaardigen van fineerhout. Een stam verwerken tot fineer impliceert met andere woorden dat we uit een stam de maximum toegevoegde waarde halen. Geen enkel natuurproduct is in staat dergelijke meerwaarde te bieden. Fineer hout trekt niet krom en is voordeliger dan massief hout en heeft dezelfde unieke uitstraling.

Elk fineer is uniek

Daar iedere boom uniek is heeft ieder fineerproduct een unieke uitstraling. Nooit kan men in de natuur twee maal dezelfde boom terugvinden. Hierdoor kunnen binnen eenzelfde houtsoort kleur- en patroon verschillen voorkomen. Fineer is en blijft hout en is dus geen imitatie zoals bij laminaat of melamine. Deze laatste zijn een imitatie van hout op een papier.

Fineerhout verandert ook van kleur onder invloed van lichtinval, het hout krijgt er alleen maar een warmer karakter door. De vele nabootsingen van houtsoorten maken het de consument niet gemakkelijk om het echte natuurproduct van de imitaties te onderscheiden.

Het boompatroon dat bij ieder stukje fineerhout uniek is, de kleur die aan expressie blijft winnen, de herstel- en vernieuwingsmogelijkheden, het zijn slechts enkele troeven waardoor het echte natuurproduct zich van de imitaties onderscheidt.

 

© 2014 - 2019 Houtenfronten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel